Glasservice

Wij hebben ervaring in het vervangen van glas, want als er eenmaal geschilderd moet worden en er een ruitje stuk is dan moet deze natuurlijk vervangen worden.

Glasservice

Wij hebben ervaring in het vervangen van glas, want als er eenmaal geschilderd moet worden en er een ruitje stuk is dan moet deze natuurlijk vervangen worden. Dit wordt door ons gedaan of door een glasbedrijf waar wij mee samenwerken.

Wij vervangen alle soorten glas, van gewoon blank vensterglas tot isolatieglas.

Goed onderhoud is investeren in de toekomst

Schilderwerk voor een eerlijke prijs met garantie

Floatglas

Ook wel enkelglas genoemd, floatglas wordt geproduceerd door de grondstoffen: zand, kalk en soda onder hoge temperaturen te smelten.
Kenmerkende eigenschappen van dit glas zijn: doorschijnend, doorzichtig en sterk. Dit zogenaamde float glas wordt ook weer gebruikt bij de productie van isolatieglas.

floatglas


Figuurglas

Figuurglas is een doorschijnend glas gemaakt van blank of gekleurd glas dat aan het eind van de glasoven tussen twee walsen doorgaat. Het patroon wordt met een reliëfwals bij hoge temperaturen in één zijde van het glas gedrukt. Figuurglas kan ook worden toegepast in combinatie met isolatieglas.

figuurglas

 


Isolatieglas

Standaard isolerende dubbele beglazing bestaat uit twee bladen opgebouwd uit een buiten- en een binnenblad blank floatglas liefst van ongelijke dikte met daartussen een (lucht)spouw. Een metalen-afstandhouder zorgt voor de ruimte tussen de glasbladen. De afstandhouder kan in dikte variëren en de glasbladen worden door een randafdichting van kit op de plaats gehouden. De ruimte tussen de glasbladen is bij standaard isolatieglas gevuld met droge lucht.
Isolatieglas kan ook worden toegepast in combinatie met veiligheidsglas.

isolatieglas


Isolatieglas HR+ / HR++

HR++ (hoogrendement) glas wordt samengesteld uit 2 glasbladen waarvan er één aan de spouwzijde wordt voorzien van een warmtereflecterende coating. Deze coating kaatst als het ware de warmtestraling terug de woning in terwijl tegelijkertijd daglicht van buiten net als bij blank isolatieglas wordt binnengelaten. HR beglazingen zijn er in de klassen HR+, HR++ en (Z)HR++.

isolatieglas-H


Veiligheidsglas

Veiligheidsglas wordt toegepast om ongelukken te voorkomen als gevolg van doorval en als inbraakpreventie, en is in vele diktes te krijgen, waardoor de inbraakwering wordt vergroot. Welke soort waar en wanneer moet worden toegepast wordt omschreven in de veiligheidsnorm. NEN 3569 Veiligheidsbeglazing in gebouwen. Onder veiligheidsglas vallen alle soorten draadglas, gelaagdglas en gehardglas.

veiligheidsglas


Draadglas

Het draad heeft een diameter van ongeveer 0,5 mm en bestaat meestal uit een legering van ijzer en nikkel. Deze samenstelling heeft namelijk dezelfde uitzettingscoëfficiënt als glas, zodat de kans op spanningen in het glas hierdoor niet aanwezig is. Draadglas behoort tot de veiligheidsglassoorten omdat bij breuk de stukken door het draadnet bijeen worden gehouden. Draadglas kan ook worden toegepast in combinatie met isolatieglas.

 


Gelaagdglas

Deze inbraakwerende beglazing wordt toegepast als bescherming tegen ongelukken of opzettelijke schade bijvoorbeeld bij inbraak. Gelaagdglas bestaat uit meerdere glasbladen die onverbrekelijk verbonden zijn met één of meerdere sterke taaie tussenlagen van kunststof. Bij breuk wordt het bij elkaar gehouden door de tussenlagen. Gelaagdglas kan ook worden toegepast in combinatie met isolatieglas.

gelaagdglas


Gehard glas

In het algemeen wordt gehard glas gebruikt voor veiligheid in de vorm van glasbreuk door ongevallen. Het is tot vijf keer sterker dan gewoon glas en wanneer het breekt dan gebeurt dit in relatief onscherpe korrels. Ook met gehard glas kan een combinatie worden gemaakt met isolatieglas.

gehard glas


Hardglazen klepramen / draairamen

Bij dit soort ramen is het hang en sluitwerk in het glas aangebracht. Het voordeel hiervan is dat door het ontbreken van een raamwerk een onderhoudsarm product is met een vrijwel onbeperkte levensduur, tevens zal er hierdoor meer licht in huis komen. Deze klepramen zijn ook in isolatieglas uit te voeren.

hard glazen klepramen


Is dit wat u aanspreekt vraag een vrijblijvende offerte aan.